• Šarkaniáda

          • Šarkan letí, nemá perie,

            kamže letí, kam sa berie?

            Slniečko sa raduje,

            šarkan s vetrom tancuje...

            Krásne jesenné počasie nás vylákalo do prírody a spolu so žiakmi sme sa vybrali púšťať šarkany.

          • Dotácia na stravu pre školský rok 2023/2024

          • Milí rodičia,

            od 01.05.2023 sa mení a dopĺňa zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“).

            Ide o tzv. „OBEDY ZADARMO“

            ZŠ - 1. stupeň - doplatok za 1 obed 0,00 €

            Táto dotácia nemá dosah na príjem rodinných prídavkov a tzv. daňový bonus bude naďalej rodičom vyplácaný.

            Podmienky prihlásenia sa na stravovanie v školskej jedálni od 1. 9. 2023:

            1. Vyplniť elektronickú návratku - žiadosť, ktorú nájdete na Edupage v časti Žiadosti a vyhlásenia / Žiadosť o dotáciu na stravu - Návratka - Platí od 1.9.2023. Návratku je potrebné odkliknúť najneskôr do štvrtka 29.6.2023 / platí pre žiakov 1. až 3. ročníka, 4. ročník už nie - odchádzajú do ZŠ Hrabkov /.

            Nárok na dotáciu stravného má žiak len v prípade, že splní súčasne 2 podmienky:

            1. zúčastní sa vyučovacieho procesu

            2. odoberie stravu

            V prípade, že sa žiak nezúčastní vyučovacieho procesu, alebo neodoberie stravu a neodhlási sa z obeda, tento obed musí zákonný zástupca uhradiť v plnej výške prislúchajúcej stupňu žiaka:

             

             

             

             

          • Škola v prírode

          • V dňoch 19.6.- 23.6.2023 žiaci našej školy prežili krásny týždeň v srdci tatranskej prírody naplnený turistickými vychádzkami, spoznávaním nádhernej tatranskej krajiny a rozvíjaním svojej kondície a vytrvalosti.

          • Deň zdravej výživy

          • ,, Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie"

             Svetový deň zdravej výživy sa každoročne oslavuje 16. októbra. V našej škole sa stalo milou tradíciou, že sa každoročne venujeme v mesiaci október tejto téme. Touto akciou sa snažíme vyzdvihnúť možnosti zdravej výživy, tak veľmi potrebnej pre správny vývoj každého dieťaťa. Žiaci pripravili ochutnávku ovocia a zeleniny.

            Aj takouto aktivitou sme chceli  poukázať  na to, že zdravá strava môže vyzerať lákavo.

          • Divadelné predstavenie

          • Dňa 30.9.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili predstavenia ,,Zlatá rybka", ktoré sa uskutočnilo v priestoroch gymnastickej telocvične ZŠ Ovčie. Žiakom sa predstavenie veľmi páčilo, výborne sa zabávali a aktívne sa zapájali do predstavenia. Nakoniec mladé herečky odmenili veľkým potleskom.

          • Prezentácia DHZ v Ovčí

          •    V piatok 6. 5. 2022 pri príležitosti sviatku sv. Floriána, patróna hasičov, pripravili dobrovoľní hasiči z našej obce zaujímavé predpoludnie pre žiakov základnej aj materskej školy. V rámci ukážky hasičskej techniky umožnili deťom vyskúšať si ochranné pomôcky, nosidlá a náčinie, ktoré používajú pri boji s požiarmi. Následne predviedli cvičný zásah, ktorý bol napínavým spestrením celej akcie. Deti si taktiež vyskúšali hasičské prilby a mohli nazrieť do útrob hasičských vozidiel.

            Našim dobrovoľným hasičom patrí veľké poďakovanie, najmä p. Džalajovi, ktorý nás celou prehliadkou sprevádzal. Verím, že aj takéto milé udalosti prispejú k stálemu rozširovaniu DHZ v Ovčí, ktorý má veľmi bohatú históriu a silné zázemie.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia a budúci prváčikovia,

            pozývame Vás na Zápis do 1. ročníka ZŠ v Ovčí,

            ktorý sa uskutoční dňa 11.4.2022, v pondelok,

            o 13.00 hod. v triede 1.ročníka ZŠ. 

            Tešíme sa na Vás!

            Prineste si so sebou rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu.

            Viac informácií získate aj v sekcii Zápis do 1.ročníka na hlavnom menu web stránky školy.

          • Hviezdoslavov Kubín

          •   Aj na našej škole každoročne zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína – najstaršej a najprestížnejšej súťaže umeleckého prednesu slovenskej i svetovej poézie a prózy. Do školského kola sa tento rok zapojilo 27 žiakov, z toho 25 v kategórii poézia a 2 v kategórii próza.

            Žiaci 1. kategórie súťažili 10.3.2022. Porota v zložení p. učiteliek si z úst recitátorov vypočuli pôsobivé prednesy a veľmi pekné ukážky. Mali ťažkú úlohu rozhodnúť a vybrať tých najlepších. Ponúkame ich rozhodnutie a fotogalériu.

            VÝSLEDKY ŠKOLSKÉHO KOLA HVIEZDOSLAVOVHO KUBÍNA 2022:

            I. kategória:

            Poézia :  1. miesto – Gabriela Kundľová, 3.ročník

                           2. miesto – Branko Baloga, 3.ročník

                           3. miesto –  Matúš Repeľ, 3. ročník

            Próza :  1. miesto – Karolína Ondriová, 4.ročník

                          2. miesto – Barbora Pokutová, 4.ročník 

            Čestné uznanie: 

                             Diana Čigarská, Peter Čigarský, Matias Kráľ, Oliver Uličný, Matej Jenča, Melánia Čuchranová

            Všetkým recitátorom ďakujeme za účasť a víťazom gratulujeme!

          • O2 športová akadémia Mateja Tótha

          • Milí rodičia, žiaci a priatelia našej základnej školy.

            Zapojili sme sa do  4. ročníka súťaže o O2 ŠAM, ktorú môže vyhrať 32 základných škôl. Štyri školy, ktoré dosiahnu najvyšší počet hlasov vo svojej veľkostnej kategórii, získajú zároveň unikátnu digitálnu technológiu Cisco Webex Board, ktorá umožní škole kvalitné dištančné aj hybridné vyučovanie. Zapojiť sa do aktuálneho ročníka je jednoduché: Stačí každý deň hlasovať: https://www.akademia.o2.sk/hlasovanie/9808

            Hlasovanie bude prebiehať do 19.12.2021. Svoj hlas môžete pridať každý deň z mobilného telefónu, alebo na www.akademia.o2.sk/hlasovanie/9808. Každý hlas rozhodne.

             

            Ďakujeme

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          •  

            Školský rok 2021/2022 sa začína  2.9. 2021 sv. omšou v kostole sv. Barbory v Ovčí o 9.00 hod., po skončení sa žiaci presunú do budovy školy, každý žiak pri vstupe odovzdá vyplnené a rodičom podpísané Vyhlásenie o bezpríznakovosti, kto nemá možnosť si tlačivo vytlačiť, bude k dispozícii pred budovou školy. 

             Obedy sa budú vydávať od 3.9.2021

             Činnosť ŠKD začne 3.9.2021.

            Informácie k nástupu dieťa do ZŠ v šk.roku 2021-2022 v období od 02.09.2021 je nutné riadiť sa pokynmi ministerstva školstva uvedenými v Školskom semafore, nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva, pokynmi zriaďovateľa a riaditeľky školy.

             Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťa do základnej školy, vyhlásenie o bezpríznakovosti a to aj po každom prerušení dochádzky dieťaťa do základnej školy v trvaní tri a viac dni vrátane víkendov a sviatkov.

            Zákonný zástupca zabezpečí pre žiaka 2ks rúšok na prekrytie dýchacích ciest. Nosenie rúšok je povinné pre všetkých žiakov a zamestnancov školy.

            Mgr. Ľ. Magdová, RŠ